C0178678-D5B1-487C-9B46-10A6150521E8.jpeg

Præmiere 2020

Så er der kun gangske få dage til at vi sparker sæsonen 2020 igang. Sæsonstarten bliver en del anderledes end den plejer. Der vil ikke være grillpølser, hygge og øl ved klubhuset, som der plejer pga. Coronaen og forsamlingsforbuddet.

Det skal dog ikke afholde os fra at tage en tur til åen. Fiskeriet er åbent og myndighederne har sagt god for at vi må fiske. Husk blot de forskellige retningslinjer omkring at holde afstand og beskytte jer og andre mod smitten. I kan læse mere på forbundets hjemmeside på disse links: https://www.sportsfiskeren.dk/lystfiskeri/nyheder/2020/04/laksepremieren-2020-fiskeriet-bliver-gennemfoert-med-saerlige-begraensninger

https://www.sportsfiskeren.dk/natur-og-fiskeripolitik/nyheder/2020/03/danmarks-sportsfiskerforbund-anbefaler-alle-sportsfiskerforeninger-at-aflyse-alle-aktiviteter-frem-til-10-maj

Vi gentager dog retningslinjerne her:

Sådan fisker du forsvarligt
Med afsæt i sundhedsmyndighedernes retningslinjer har Danmarks Sportsfiskerforbund samlet 6 anbefalinger til dig, der fisker under epidemien:

 Hold afstand. Hold mindst 2 meter afstand til andre – også selvom du er udendørs.

 Hold god håndhygiejne. Vask hænder og sprit af. Tag håndsprit med i bilen og i jakkelommen.

 Fisk lokalt. Undgå så vidt muligt at rejse langt i forbindelse med fisketure. Skal du rejse, så forsøg at pakke mad, udstyr, med videre hjemmefra, så du ikke behøver at købe ind ved destinationen. På den måde undgår du at sprede evt. smitte på tværs af landet.

 Fisk så vidt muligt alene. Fisk så vidt muligt alene, eller evt. med andre fra din husstand.

 Kør så vidt muligt alene. Fisker du med andre end dem fra din husstand, så sørg for transport enkeltvis.

 Fisk ikke med særligt udsatte. Tag ikke på fisketur med ældre eller svage, da denne gruppe er særligt udsatte for at blive alvorligt syge, hvis de smittes med den nye coronavirus.

Der er også et par øvrige ting I skal huske i den kommende sæson.

Det første er, at hvis I er så heldige at fange en laks, skal den indberettes på foreningens hjemmeside senest kl 24 samme dag, som den er fanget. Den skal også indberettes selvom den er genudsat.

I kan følge fangsterne af laks, samt kvotestatus på hjemmesiden under fangster.

Fangster af havørred skal indberettes senest 3 dage efter den er fanget, også hvis den er genudsat vil vi meget gerne vide det.

Fiskeri med naturlig agn SKAL stadig foregå med cirkelkrog UDEN modhager. Der er endnu ikke sket en lovændring på det område.

Foreningens øvrige regler for fiskeri kan læses på dette link: http://www.bredeaa.dk/forside/foreningen/regler

Så er det bare at ønske jer alle et stort Knæk og Bræk. Vi håber på en forrygende sæson, og ikke mindst at Coronaepidemien hurtigt går over, så vi igen kan mødes til en snak og en øl i godt selskab.