IMG 20200423 192554

Ny rekord laks i Brede Å

Torsdag den 23. april 2020 blev der fanget en af de helt store laks i Brede Å. Hele 109 cm og 13,48 kg viste vægten.

Torben var taget til åen sammen med sin søn Mikkel, og for en yderst sjælden gang, havde han taget fluestangen med. Det kom til at vise sig at være en ganske god beslutning. Vi har fået følgende historie fra Torben omkring fangsten af den hidtil største laks taget i Brede Å.

"Efter at have brugt omkring 30 timer ved åen siden den 16. april, besluttede jeg at prøve fluestangen.
Jeg har ikke fisket med flue i Brede Å i mange år, men nu havde vi fisket hver dag siden den 16. april med spin og orm, og jeg havde tabt en pæn laks på spin den 17. april, så nu skulle fluen prøves.
I høj solskin fiskede jeg ned over strækket ved Bredebro med min enhånds klasse 7 stang og en gul vægtbelastet flue, så fluen kom godt ned. 
En fantastisk aften hvor man kun kunne drømme om laks, mens man gik der langs åen, og ventede på linen skulle strammes.
Efter halvanden times fiskeri og i samme hul, som jeg mistede den på spin, strammede linen noget kraftigt op, og der var fast fisk. Man var ikke i tvivl om at det var storfisk. Tunge stød og rusk fortalte at en meget stor fisk havde taget fluen, og sekunder efter var den i overfladen i en kæmpe hvirvel. Min søn Mikkel blev tilkaldt. Han gik 50 meter nedstrøms, og havde fisket hen over stykket flere gange med orm. 
Efter en go og lettere hektisk fight, hvor laksen både var helt ude af vandet og tæt på at gå i et træ, lykkedes det at få den presset nedstrøms til et mere åbent vand, og kørt træt. Nettet var alt for lille, så den blev kanet ind på lavt vand, hvor Mikkel kunne tage den med 2 hænder om halen og ved fælles hjælp fik vi den på land. Sikke en sejrsrus, de ku vist høre os helt inde i Bredebro by. Gode venner blev tilkaldt og fangsten blev fejret med formandens gode "Lakseøl" på bænken ved Bredebro Kro. Flere kom forbi og hilste og fik set en "rigtig" fisk."
Nedenfor ses lidt billeder af fangsten og der er et link til en video, hvor man kan se den hektiske fight her.